Tarkib: 1st un 1st suv 4ta tuhum 80-100 gr saryog' yoki margarin.
Tayyorlanishi:
Kastryulga suv, marsarin(sayrog'), tuz solib masalliqni gazga qaynab chiqqunga qadar qo'yamaz. Qaynab chiqqandan so'ng gazdan olib asta-sekin un qo'shib aralashtiramiz(tahta qo'shiqda)
So'ng yana gazga qo'yamiz(past olovga) hamiz silliq va yaltiroq (tiniq) holatga kelguncha aralashtiramiz.
Masalliqimizni gazdan olib sovutamiz. So'ng sovugan hamizrimizga 1ta dan tuhum solib kopirtiramiz.
Har bir tuhum solinganimda to bir hil massa hosil bo'lguncha aralashtiramiz.
Hamir qo'yiqroq bo'lishi kk. Qopchamizga yopishib qolmasligi uchun. Masalli darrov pishirib olishimiz kk.
Listga "противень" qog'ozini qo'yamiz. Qopchamiz yordamida yurakcha shaklida quyamiz.
160-180' da 30-40 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pishgandan so'ng o'rtasidan ichiga bo'lib, ichiga krem surtamiz.
So'ng ustiga ham yurakchani izidan krem siqiladi.
Bezashga istalgan mevadan foydalanishlaring mumkin!