Категории раздела

O'zbek Filmlar

Seriallar

Multfilmlar

Konsertlar

Kliplar

MP3 Fayllar

Islamic

Yangiliklar

She'rlar

Hikoyalar

Quyuq Taomlar

Chet El Taomlari

Salatlar

Shirinliklar

Foydali Maslahatlar

Salomatlik Sirlari

Har-Xil

Kulgu

Поиск
Мини-чат
Календарь
«  Dekabr 2011  »
DuSeChPaJuShYa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Наш опрос
Saytga baho bering !
Hamma javoblar: 1448
Статистика

Главная » 2011 » Dekabr » 27 » " Yurakchali Tort "
02:39
" Yurakchali Tort "


O'z yaqinlaringizga baxt va quvonch ulashing

Masalliqlar:

25x35sm qolip uchun

Biskvit uchun:

Tuxum -8dona

Shakar- 2 stakan

Un -2stakan

Biskvit uchun qiyom

Shaker-130g

Suv-120ml

Klupnaylik yo'ki olchalik qiyom

Saryog'lik pudding uchun

Saryog' -200-250g

Sut- 500ml

Klupnaylik pudding kukuni -1 upakovka (40)

Shaker-100-150g

Bezak uchun :

Yong'oq,

Shokolad

Kokos kukuni (strujkasi)

Tayyorlanishi:

Biskvit hamirini tayyorlaymiz va qolipda pishirib olamiz. (biskivit tayyorlash usulinini pasda yozib o´taman..)

Biskvitni 8-12 soatdan so'ng uni quritamiz.

Qolipchalardan yo'ki qog'ozli trafaret yordamida yurakcha shaklida kesib olamiz.
                  

Har bir yurakchani o'tkir pichoq bilan ikkiga bo'lamiz

Qiyom tayyorlaymiz.
                 

Yarim yurakchani qolgan malinali yo'ki klupnaylik qiyom bilan singdiramiz.

Saryog'li kremni puding bilan tayyorlaymiz.
                  

450ml sutni sirli tovoqchaga quyamiz va olovga qo'yamiz, qaynaguncha.

Qolgan 50ml sutga pudding kukuni shaker bilan aralashtiramiz.
                   

Qaynagan sutni olovdan olamiz, pudding, shakar va sovuq sutli aralshmani qo'shib aralashtiramiz.

Tovoqchani ya'na olovga qo'yamiz va ya'na qaynaguncha kutamiz, qaynagach, 1daqiqa davomida quyuqlashmaguncha aralashtiramiz.

Olovdan olib, sovutamiz.
                   

Yumshoq saryog'ni ko'pitriramiz, ko'pirtirib o'z miqdordan (1osh qoshiqdan) pudingni qo'shamiz va krem holatiga kelguncha ko'pirtiramiz.

Yarim yurakchani krem bilan surtamiz va o'z jufti bilan birlashtiramiz.

Pirojniy ustini krem bilan surtamiz va O'zingiz didingiz bilan bezatamiz: shokolad, yo'ki to'g'ralgan yong'oq yo'ki kokos kukuni bilan sepamiz.
                    

Pirojniy yonlarini qirg'ichdan chiqarilgan shokolad bilan sepamiz. Naqshni eritilgan oq shokoladdan qilamiz.

                   
Pirojniy yonlarini shokolad bilan sepamiz. Tepasini yashil rangli kokos kukuni bilan sepamiz, atirgullarni saryog'lik pudingli krem bilan bezatamiz.

Yoqimli ishtaha!!!!!!!!!!!


Oddiy biskvit

 

Asosiy recept

Mahsulot: tuxum 5 dona, mayday shakar-125gr, un -125 gr

(yoki har bir tuxumga bir osh qoshiq shaker va tuxum)

Biskvit xamirini qorishni boshlashdan oldin kerakli shakldagi formani yoki tovani tayorlab olish lozim bo'ladi. Buning uchun uning asosini va yon devorlarini yumshatilgan yog' bilan yahshilab yog'lab chiqish, urvog' sepish yoki biskvit pishgandan so'ng yopishib qolmaydigan kal'kani yahshilab, zichlab yozish lo'zim bo'ladi.

Biskvit xamirini tayorlash

Tuxumlarni xamir tayorlash uchun qulay bo'lgan idishga (faqat alyumin idishga emas , chunki unda xamir qorayib, rangi buziladi) chaqib solinadi va shakar qo'shilib , issiq suvli vannachada yoki gaz plitasining chekkasida to mahsulot oqarib , quyuqlashmagunicha yaxshilab aralashtiriladi. Massaning tayor bo'lganligini uning tomchilari qorishtirg'ichdan tomib tushayotib , qorilgan massaning yuzida 2-3 sekund mobaynida yoyilib ketmay turib qolishidan bilish mumkin. So'ngra massa sovitilib yana 4-5 minut , toki butkul sovigunicha qorishtiriladi.

Tayyorlangan xamirni tezlik bilan formaga yoki tovaga tovaga uning balandligining ¾ qismidan oshmaydigan qilib quyiladi va pichoq bilan yaxshilab tekislanadi. Biskvit xamirining hajmi pishishi mobaynida hosil bo'ladigan havo pufakchalari hisobiga 2,5-3 martagacha oshadiki, xamirni formaga quyilayotgan paytda albatta buni hisobga olish lozim bo'ladi. Xamirli formani darhol 180-200C dan ortiq bo'lmagan haroratgacha qizdirilgan duxovkaga quyish lozim bo'ladi . Yoqsa biskvitning yuzida yuqa po'stloqcha hosil bo'lib , u namlikning chiqib ketishiga to'sqinlik qiladi va natijada biskvit ko'tarilib pishmay , yopishib qoladi. Biskvitni uning qalinligiga qarab yarim soat atrofida pishiriladi. Biskvitning pishgan-pishmaganligi ingichka o'tkir yog'och cho'p bilan tekshirib ko'riladi-agar unga suqib olingan cho'p quruq bo'lsa, demak u pishgan bo'ladi. Pishgan va iliq holgacha sovitilgan biskvitni bir necha minut nam sochiq yoki salfetkaga quyilsa , u kal'ka qog'ozdan osongina ajralib chiqadi..
Категория: Shirinliklar | Просмотров: 2005 | Добавил: DjNigora | Теги: Yurakchali Tort | Рейтинг: 4.3/3
Всего комментариев: 2
0  
2 Umida   (19.11.2012 09:43) [Izoh]
Salom reseptini rahmat dim mazali boldi^)

0  
1 KAMOLIDDIN   (27.12.2011 04:58) [Izoh]
opa tort yegani qachhon borsam buladi yegim kelib ketdi sad sad

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]