Категории раздела

O'zbek Filmlar

Seriallar

Multfilmlar

Konsertlar

Kliplar

MP3 Fayllar

Islamic

Yangiliklar

She'rlar

Hikoyalar

Quyuq Taomlar

Chet El Taomlari

Salatlar

Shirinliklar

Foydali Maslahatlar

Salomatlik Sirlari

Har-Xil

Kulgu

Поиск
Мини-чат
Календарь
«  Oktabr 2010  »
DuSeChPaJuShYa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Наш опрос
Saytga baho bering !
Hamma javoblar: 1448
Статистика

Главная » 2010 » Oktabr » 21 » TURK TAOMI (BOREK)
07:21
TURK TAOMI (BOREK)


Masalliqlar:
 Hamiriga:

  •     4 stakan elangan un
  • 60g eritilgan saryog’ yoki margarine(man margarine bilan qildim)
  • 1 tuhum
  • 0,5 choy qoshig`ida tuz
  • 1 stakan issiq suv
 Sousiga:
  • 4 qoshiq qatiq
  • 2 tuhum
Qiymasiga:
  •    500-600g qiyma
  •    1 piyoz
  •    113g saryog’ (yufkalarga surtish uchun)
1. Qiymani olib, tavaga ozgina yog` solib dimlab pishiramiz, birozdan keyin piyoz solsangiz ham bo`ladi.



2. qopqog`ini yopib xamir qorishni boshlaymiz. Idishga elangan unni solib, o`rtasini o`yib suv, yog`, tuz, tuhumni solib
Yumshoq hamir qorishni boshlaymiz, hamirimiz mayingina bo`lgunga qadar mushlaymiz.
Hamirimizni bostirib, 30 daqiqaga dam olishga qo`yib qo`yamiz.
Hamir damini olguncha Sousimizni tayyorlab olamiz.
Qatiq+tuhumni yaxshilab aralashtirib, chetga olib qo`yamiz
Xamirimizni 6 zuvalachaga bo`lamiz va har bir zuvalachani imkon qadar yupqa qilib yoyamiz.
     Bu xamir judayam yumshoq bo`lganligi uchun yoyishda, un o`rniga krahmal ishlatsangiz xamir yanada mayin va yupqaroq yoyiladi.
Oldin 2 ta zuvalachani tarelkadan sal kattaroq  yoyib, yaxshilab krahmallagandan keyin,


ustma-ustiga qo`yib

2 yufkani bir qilib yoydim(yupqaroq bo`lishi uchun)


Qo`rqmang, krahmal tufayli hamirlar bir biriga yopishmaydi.

 Yanada yupqa bo`lishi uchun qo`lim bilan ham biroz ishlashga to`gri keldi, shunaqangi mayin, yoqimli xamir bo`ladiki, bu xamir bn ishlab hecham charchamaysiz.


Endi yufkalarni eritilgan saryog’ bilan yog`lab chiqamiz

Va o`rtasiga(rasmdagiday) qilib qiymamizni solamiz

va rulet shaklida o`raymiz.

Har bir zuvalachamizni shu tarzda yoyib, o`rab bo`lgach manabu tarzda Doira shaklidagi (tort uchun qolibga, yoki tavangizning tutqichi olinadigan bo`lsa tavaga) idishga joylab ustiga hali tayyorlab qo`ygan qatiq va tuhumli aralashmani bir tekis qilib solib, 180C ga (375F)qizgan duhovkamizda 45 minut pishiramiz


Yoki usti qizarguncha.


Pishgan Borekning ustini fol’ga bilan kamida 15 daqiqaga yopib qoyamiz.

Mana endi dasturhonga tortsak ham bo`ladi. Ochiq ishtaha
Eslatma: Asl receptda qiyma o`rniga pishloq solingan edi, man qiyma bn qilib ko`rdim juda mazali chiqdi. Ismaloq (Shpinat) bilan ham, pishlok bilan, qovoq, kartoshka va uzingizga yoqqan hohlagan qiyma bn pishirish mumkin.
Mana bu Ismaloqlik borek
  

Категория: Quyuq Taomlar | Просмотров: 1597 | Добавил: KeNjAtOy | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 151 2 »
0  
15 MrIslombek   (27.02.2011 00:02) [Izoh]
wacko

0  
14 MrIslombek   (27.02.2011 00:02) [Izoh]
wink

0  
13 MrIslombek   (27.02.2011 00:02) [Izoh]
biggrin angry

0  
12 MrIslombek   (27.02.2011 00:02) [Izoh]
smile

0  
11 MrIslombek   (27.02.2011 00:02) [Izoh]
qorin surnak cholib yubordi

0  
10 MrIslombek   (27.02.2011 00:02) [Izoh]
zor

0  
9 gul   (11.02.2011 17:20) [Izoh]
piyozga qilgandursizde

0  
8 moon264   (14.12.2010 23:49) [Izoh]
pasibo!

0  
7 moon264   (14.12.2010 23:49) [Izoh]
nu nu!!!

0  
6 Angeloza   (01.12.2010 07:03) [Izoh]
smile smile smile smile smile

1-10 11-14
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]