Shokolodniiy Kapriz. Masalliqlar. Hamriga: 3 ta tuhum 1 st shakar 3 osh qoshiq asal 1 osh qoshiq soda 2 osh qoshiq kakao 100 gr margarin. 4-5 st un.
Kremiga: 500 grsut (0'5 L) 1 st shakar 2 ta tuhum 1 osh qoshiq un 2 osh qoshiq kakao 100 gr sl masla.
100-150 gr shokolodga.3-5 osh qoshiq sut,50 sr masla solib mikravalnovkaga solamiz.Yoki vadinoy banya qilamiz. Yoki . 4 osh qoshiq shakar 4 osh qoshiq kakao,4 osh qoshiq smitana ko'pirtiramiz.
Tayyorlash.Hohlovchilar avval kremini tayyorlab qo'yadi Sovib turish kk.
HamrTayyorlanishi. Avval gazga suv qo'yamiz qaynab tursin.Vadinoy banya qilishga. idishga
tuhum shakar,soda,asal. solib hammasi yahshilab aralashtiriladi.Va
qaynagan suv ustida idishimiz bn solamiz 15 minutlarda hamr 2 barobarga
ko'payadi Va ko'pik qoliga keladi. Ko'pirib chiqqach margarinni solib qo'yamiz. margarin eriydi keyin suvdan olamiz va kakaoni solib yahshlab aralashtiramiz. Keyin
unni solib yumshoq hamr qoramiz.Hamr sal turib qatishib ketadi shuni
hisobga olilar. Yumshoqroq qililar.4 st un ham yetishi mumkin. Tayyor
hamrni 6 bo'lakk abo'lamiz.Yoyamiz va pishiramiz.Pishib chiqqach
issigida chekalarini kesib olamiz. Biror tovoqni bostirib kessa bo'ladi.
Kremni tayyorlash. Qaynatishga
moslashgan idishda,sut ,tuhumni aralashriramiz.Alohida quruq idishga
shakar,kakao,unni solib aralashtiramiz.Va sutimizga qo'shib hammasini
yahshilab atalashtiramiz.Kakao va un qumoq-qumoq bo'p qolishi
mumkin.Shuning uchun oldin shakar bn aralashtirib olgan yahshi.Men
hammasini sutga solib qilaverdim Keyin yahshilab purjinka bn ko'pirtirib
yubordim..Keyin o'rta oovda qaynatamiz.Kovlab turish kk bo'lmasa tagi
oladi.
Masla erigandan keyin yahshilab atalashtirilganidan keyin Kremimiz silliq yaltiroq bo'ladi. Krem
sovugandan keyin Tayyor kulchalarni ustidan surtib chiqamiz.Receptida
har qavatga krem ustidan yong'oq sepiladi.Men sepmadim. Hamma qavatini qo'yib bo'lgandan keyin eng tepasini kremlamasdan qoldirdim.Ustiga glazur tayyorlab quyamiz. Ustidan
hohlagandaqa qilib bezash mumkin. Glazurni ustidan oq kremdan
nuqtachalar qilib chiqib keyin uni uchlik cho'pak yordamida yurakchaga
o'hshatib o'rtasidan chiziq tortib chiqdim. Bu bitta idea. Hohlovchilarga mana bunaqasi ham bor. Bu esa yurakli qolpda pishirilgan.Yoki yurak shaklda kesilgan hamrlari. Keyin yumshaganidan keyin kesib yeyaveramiz..Juda ham yumshooq bo'ladi.