O`zbek xalqi mehmondo`st xalq. Aynan mehmon kutish va mehmonga borishni pishiriqlarsiz tasavvur qilib bo`lmaydi. Keling bugun Rulet pishirig`i haqida to`xtalib o`tsak.
Hamiriga: 3-4 ta tuhum. 200 gr shakar
200gr un. 1 qoshiq soda 3-4 qoshiq sut.
Tayyorlanishi: Tuhum sarig`i va oqi birgalikda yaxshilab ko`pirtiriladi. So`ng shakar solinadi hamda ya`na bir hil massa hosil bo`lguncha ko`pirtiriladi.Sutga soda solib aralashtiriladi va un bilan birga solinadi, aralashtiriladi. (Hamir suyuqroq bo`lishi kerak)
Listga protiven qog`ozini qo`yiladi. Hamir listga qo`yiladi, baland past bo`lib qolmasligi uchun hamir qoshiq bilan tekislab olinadi. 5, uzog`i bilan 10 daqiqa davomida pishiriladi. Issig`ida murabbo surtib qattiq qilib o`raladi. So`ng sochiq bilan tarang qilib o` rab qo`yiladi. Agar smetanali krem bo`lsa hamirni o`zini o`raladi, sovugandan so`ng ehtiyotkorlik bilan ochib krem surtasiz.Ya`na qaytadan o`rab qo`yasiz. Bir oz muzlatgichga qo`yiladi.
Krem: Istagan (ta`bga qarab) murabbo suriladi. Yoki smetana va shakar ko`pirtiriladi.