Masalliqlar
-100gr baliq go'shti(yoki tovuq go'shti)
-3 osh-qoshiq kraxmal
-1ta tuxum oqi
-1 choy-qoshiq suv
-3 chimdim tuz
-2 chimdim qora murch(zira va istalgan ziravorlar)
-qovurish uchun o'simlik yog'i
Tayyorlash:
1.Baliqni qiltinoqlaridan ajratib olamiz(yoki tovuqni suyaklaridan)
va 1x1 sm qilib to'g'raymiz. Masalliqqa tuz, ziravorlar va
1 osh-qoshiq kraxmal solib aralashtirib 20minga tindiramiz.
2.Tuxum oqiga 3 osh-qoshiq kraxmal solib yaxshilab aralashtirib,
so'ngra 1 choy-qoshiq suv solib aralashtiramiz.
Buni boyagi baliqli(tovuqli) masalliqqa solib aralashtiramiz.
3. Osti chuqurroq(4-5sm) idishga yog' solib qizitamiz.
Baliqlarni(tovuqlarni) bitta-bitta solamiz. To qizaguncha tegmaslik
kerak, chunki boshida solinganda idish ostiga tushib yopishadi,
ozginada yog' ustiga ko'tariladi. Bo'laklarimiz biroz qizargach
setkali idishga yoki maxsus yog' shimadigan qog'oz ustiga
qarsildoqlarni suzib olamiz.
4. Qarsildoqlar yanayam qarsillab chiqishi uchun biroz qizargan
bo'laklarni yana tovaga solib qovuramiz. Bo'laklar jigarrang
tusga kirgach, boyagidek yog'ini shimadigan idishga suzamiz.
Birozdan so'ng likopchaga suzib, dasturxonga tortsak ham bo'ladi.
Yoqimli ishtaha!