Ushbu pirogni dam olish kunlarda pishirib, uydagi barcha a'zolarini lol qoldiring! Agar limonli pishiriqni yoqtirmasangiz, nachinkani koritsa va shakarli nachinka bilan tajriba qilib ko'rishingiz mumkin. http://sonulya.livejournal.com dan olib o'zbek tiliga tarjima qilingan Xamir uchun: 2yoki 3\4 st un, 1/4 st yoki 4 osh qoshiq shakar . 2,5 choy qoshiq xamir turush (droji) 1/4 choy qoshiq tuz, 1/3 st iliq sut 60gr sariyog'(eritilgan) 1,5 choy qoshiq vanillin, 2 dona tuxum . Nachinka uchun:1/2 st shakar, 3 osh qoshiq mayday limon sedrasi, 1 osh qoshiq mayda apelsin sedrasi, 60gr sariyog' (eritilgan ) Glazur : 85 gr saryog'li pishloq (cream cheese)1/3 st shakar upasi , 1 choy qoshiq sut. 1 osh qoshiq limon sharbati. Tayyorlanishi:illiq sutga 1 osh qoshiq shakar va xamir turush eritamiz. 10-15 daqiqa idishda xamirturush yaxshi erishi uchun qoldiramiz. Idishda tuxumlarni chaqamiz , suv yoki sut quyamiz, eritilgan xamirturush , qolgan shakar yog',vanillin va barcha masaliqlarni aralashtiramiz. So'ng un, tuz qoshib xamir qoramiz. Xamirni tayyorlaganda kerak bo'lsa, ya'na o'zgina un qo'shishingiz mumkin. Xamir yumshoq bo'lishi kerak. Shu sababli un ko'payib ketmasligi kerak. Xamirni ustini yopib 40-60 daqiqaga, ko'tarilguncha kutamiz. Shu paytda nachinkani tayyorlaymiz. Nachinka uchun tog'orachada shakar limon va apelsin sedrasi aralashtiriladi va chekaga olib qoyiladi. Nachinka biroz turib massaliqlar bir-biriga kirishi kerak. Glazur uchun saryog'li pishloq va shakar upasini bir-biri bilan yaxshilab aralashtiramiz. So'ng sut limon sharbati qo'shib yaxshilab aralashtiring. Duxovkani 350G gacha qizdiring, qolipni yog' bilan arting. Xamirni to'rtburchak shaklida yoying. Xamirni ustiga qizdirilgan sariyog'ni suring va 5 bir xil tortburchak shaklida kesing. Birinchi to'rtburchakni shakarli nachinkani seping ustiga ikkinchi to'rtburchakni qoying va ya'na shakarli nachinka bilan seping. Hamma 5 to'rtburchak bitta to'rtburchakda ustma-ust taxlanishi kerak. Ustini 6 ta teng lentachkaga kesamiz. Ularni qolipga kesilgan joyi bilan tepaga qilib teriladi, ularni zich qilib taxlamang chunki xamir ko'tarilishi kerak. Pirogni 30-35 daqiqa iliq joyga qoying , xamir 2 martagacha ko'tarilishi kerak. Pirogni qizdirilgan duxovkada 30-35 daqiqada qizarguncha pishiramiz. Pishgandan so'ng 10-15 d[size=10]aqiqa qolipda sovutamiz. Sovugan pirogni glazur ni suramiz. Pirogni iliq yoki xona haroratida dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!!! Hushbo'y qovoqli keks klyukva bilan qovoq, qovoq va qovoq- kuz faslida ushbu qovoq hayotimizda ajralmas qismi hisoblanadi. Tog'risi qovoqni uncha yaxshi ko'rmayman. Ammo qovoqli pishiriqlar boshqa gap. Chunki pishiriqlarda qovoq uncha sezilmaydi, unga kuzgi sof sariq rang beradi. 3,5st un, 1osh qoshiq razrixlitel, 1choy qoshiq ichimlik suvi , tuz, 2 choy qoshiq korisa , ½ choy qoshiq maydalangan imbir, ½ choy qoshiq murch yoki muskat yong'og'I, 2 choy qoshiq vanillin,3 dona tuxum, 1 va 1/3 st qattiq , 450gr qovoqli pyure, 200gr klyukva,150g yong'oq, qolipni surtish uchun yog', katta dumaloq qolip. Duxovkani 180G gacha qizdiramiz. Idishga un, razrixlitel, soda, koritsa, umber va xushboy murchni elaymiz. Alohida idishda tuxumni shakar bilan aralashtiramiz . vanillin , qattiq, qovoqli pyure va o'simlik yog'i qo'shib yaxshilab aralashtiramiz. Klyukva va yong'oqni yaxshilab aralashtiramiz. Qolipni yaxshilab yog'lang. xamirni qolipga solamiz va qizdirilgan duxovkada 1 soat yoki1 soat10daqiqa mobaynida pishiramiz. Dasturxonga tortishdan oldin keksni soviting . Yoqimli ishtaha!!!! |