Категории раздела

O'zbek Filmlar

Seriallar

Multfilmlar

Konsertlar

Kliplar

MP3 Fayllar

Islamic

Yangiliklar

She'rlar

Hikoyalar

Quyuq Taomlar

Chet El Taomlari

Salatlar

Shirinliklar

Foydali Maslahatlar

Salomatlik Sirlari

Har-Xil

Kulgu

Поиск
Мини-чат
Календарь
Архив записей
Наш опрос
Saytga baho bering !
Hamma javoblar: 1448
Статистика

Главная » 2010 » Dekabr » 9 » Qahva Ichmaslikning beshta sabab
07:52
Qahva Ichmaslikning beshta sabab
Qahva hafaqonni ko’pytiradi va yurakka zarari bor 
Qon bosimi baland bo’lgan odamlar qahva ichishdan ehtiyot bo’lishlari kerak; qon bosimini ko’tarib yuboradi. Bundan tashqari, italyan tadqiqotchilari bu ichimlik xafaqoni bor odamlarni gipoteroniya kasaliga mubtalo qilishini isbot qildilar. Ehtimol, bir-ikki payola unchalik zarar qilmas, ammo unga ruju qo’yish xalokatli ekan.
Qahva – uyquni qochirish omili
Qahva asabiyatga ta’sir etuvchi ichimlik. Shuning uchun ham ehtiyot bo’lish kerak bu ichimlikda kofeinning ko’p bo’lishi tufayli asab kasalliklari kelib chiqadi va odam uyqusizlik dardiga uchraydi. Ayniqsa, kechki ovqatdan keyin qahva ichish konmi zarar garchi qahva uyqu doridek ta’sir qiladigan odamlar mavjud bo’lsa ham, baribir, uning zarari keyin bilinadi
Qahva tishlarni qoraytiradi
Agar sezgan bo’lsangiz, qahva ichishga ishqiboz odamlarning tishlari marvariddek oppoq emas. Qahva tarkibidagi yog’li kaka ova og’ir uglevodlar, shuningdek shaker tishlarda sarg’ishlik paydo qiladi. Qahvadan paydo bo’ladigan sarg’ishlik inson tishlarini hunuk ko’rsatadi. Lekin karies va milk kasalligiga aloqasi yo’q
Qahva xalestirin darajasini oshiradi
Qahva tarkibidagi kafestol (cafestol) qonda xolestirinnni ko’patiradi. Ayniqsa, bu kofestol "French press” idishida qaynatiladigan "skandinavcha qahva” da ko’proq. Xolland olimlarining takidlashicha, bir kunda fransuzcha qahvadan kuniga besh piyoladan ichgan odamning qonida xolestirin qo’rt hafta ichida 6-8-% ga oshadi.
Qahva giyohvandlikka chorlaydi
Kofein, bu – giyoh. U miyaga ta’sir qilib, lazzat bag’ishlaydi. Qahvaho’rning vegeto tomirlar tarkibi o’tkir hidli ichimlikka o’rganib qoladi, shuning uchun kerakli miqdordagi ichimlikni qabul qilmaguncha kuch bilan ishlamaydi. Qahvaga o’rganib qolgan kishi ertalab sevimli ichimligini ichmasa o’zini tobi qochgan his qiladi, mudroq tutadi, qon bosimi oshadi, bosh og’rig’I kasaliga mubtalo bo’ladi.
Категория: Salomatlik Sirlari | Просмотров: 1419 | Добавил: shirina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 4
0  
4 ahmadi   (15.02.2011 02:49) [Izoh]
agar kofedi zarari bolganda shvedlar buyokacha olib tugap ketgan bolardi

0  
3 Angeloza   (09.12.2010 11:27) [Izoh]

0  
2 Angeloza   (09.12.2010 11:27) [Izoh]
smile smile smile smile smile

0  
1 shirina   (09.12.2010 07:52) [Izoh]
smile smile

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]