Pamildorini turli xil usullar bilan po’stidan ajaratib olish
mumkin. Agar pamildori po’sti archilmasdan biror taomga solinsa, taom
pishgandan so’ng uning tarkibida po’choqlarini ajrab qolganini ko’ramiz,
shu sababli pamildorini po’chog’ini ajratib solinsa maqsadga muvofiq
bo’ladi inshaalloh. Pamildorining quida turli xil usulda po’stidan
ajratish keltiriladi.
Birinchi usul: Qirg’ichdan chiqarish usuli-qirg’ichga pamildorini yuza qismini qaratib qo’yamiz va sekin-asta qirg’ichdan o’tkazamiz.
Qirg’ich oxirida Pamildoriining faqat po’stlog’igina qoladi.
Ikkinchi usul:
Pamildorini idishga solib ustidan qaynagan suvni quyish,bunda idish
Pamildorini ko'madigan hajimda bo'lishi kk wa Pamildorini tag qismi
idishni ichki tarafiga qaratilgan holatda bulsa maqulroq.Pamildorining
rangi biroz uzgarib, po'stlog'i ajralishga tayyorligi sezilishi bn
suvdan uni olamiz wa qulimiz yoki pichoqda bir uchidan tortishligimiz
bilan osonlikcha terisi archilishni boshlaydi.
Uchinchi usul:
Pomidorni wilkaga sanchib turib olovga yaqinlashtirish mumkin
shunda po'stlog'i chirsillab yorilishni boshlaydi,boshqa tarafini
o'girib huddi shu usulni takrorlaysiz so'ng qo'liz yoki tig'li narsa bn
terisini shilib olasiz.Ammo olovdan ehtiyot bulibroq qilish kerak,o’ta
yaqinlashtirishlik kuydirib qo'yishligi mumkin.
To’rtinchi usul:
Pomidorni ustidan bir qator pichoqni botirib-kesib, so'ngra qo'l
yoki tig'lik narsa bilan terisini archib olishingiz ham mumkin.
Beshinchi usul: Va yana huddi bosha sabzavotlarni ustini archib
tashlagandek pichoq bilan terisini archishingiz ham mumkin. Ummu
Abdillah maslahatlari asosida tayyorlandi. Jazakallahu khair Alloh
barokot bersin! |