Категории раздела

O'zbek Filmlar

Seriallar

Multfilmlar

Konsertlar

Kliplar

MP3 Fayllar

Islamic

Yangiliklar

She'rlar

Hikoyalar

Quyuq Taomlar

Chet El Taomlari

Salatlar

Shirinliklar

Foydali Maslahatlar

Salomatlik Sirlari

Har-Xil

Kulgu

Поиск
Мини-чат
Календарь
«  Oktabr 2010  »
DuSeChPaJuShYa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Наш опрос
Saytga baho bering !
Hamma javoblar: 1448
Статистика

Главная » 2010 » Oktabr » 21 » NORIN
13:04
NORIN
Norin
9:45 Am
!!! BISMILLAH!!!
 
 
 
Masalliqlar(6-7kishi uchun): 
-400gr go’sht
-1stakan o’simlik yog’i
-0.5ta piyoz
-1osh-q zira
 
Hamiri uchun:
-1dona tuxum
-1.5stakan suv
-2choy-q tuz
-4.5stakan yuqori navli un
 
Tayyorlash: 
Go’shtni 4-5kun avval sho’r qilib tuzlab qo’yiladi. So’ng .52litrga yaqin suvda 15-20daqiqa qaynatiladi.(go’sht juda yumshab ketmasligi kk)
Hohishga ko’ra go’shtni mayda to’g’rash yoki mixerda chiqarish ham mumkin.
Yog’ni qizdirib, piyozni to’g’rab qizarguncha qovurib olamiz va qizargach piyozni yog’dan suzib olamiz va yog’ni sovutamiz.
Tuxum+suv+tuz va un solib hamir qoramiz va hamirni 5daqiqacha yaxshilab mushtlaymiz va 30daqiqa ustini yopib tindiramiz.
Hamirdan 5ta zuvalachalar yasab, unga botirib, sekin-asta 2mm qalinlikda yoyaymiz. (Agar o’qlov katta bo’lsa 2ta zuvala yasasa bo’ladi)
Yoyilgan hamirimizni 15sm kvadrat shaklida kesib olamiz.
Qaynab turgan suvga solib, aralashtiramiz va 1-2daqiqadan pishirib olamiz.
Hamir pishishi bilan idishga solib, ustidan sovuq suv quyamiz va qo’lda olib, kengroq idish chetlariga yoyamiz. Ikkinchi hamirni yoyguncha shu idish chetida qoladi, ikkinchi hamirni suvga solgandan so’ng avval yoyilgan hamirlarni dasturxon ustiga yana yoyib chiqamiz va 5-10daqiqa shundoq qoldiramiz(qurishi uchun)
Avval piyoz qovurib, sovutgan yog’imizdan olib lagan ostiga surib, dasturxonga yoyilgan hamirlardan olib qo’yamiz va har bir hamir orasini yaxshilab yog’laymiz.
Yog’langan hamirlarni 4-5tasini birga olib, uzunchoq 2-3sm qilib kesib chiqamiz va har bir kesmani 1mm qalinlikda yana to’g’raymiz.
To’g’ralgan hamir va go’shtimizni solib aralashtiramiz. Agar norinni tuzi kamroq bo’lsa, mayda tuzdan solib aralashtirib yuboramiz.
                                                                         
Norin 2-3kunga yetsin desangiz hamir va go’shtni hammasini aralashtirmang, kerakli qismini olib
aralashtirib iste’mol qiling, qolgan qismi shundoq turgani maqul. Alloh hayr va barokot bersin!
Категория: Quyuq Taomlar | Просмотров: 1864 | Добавил: Kelinchak | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 8
0  
8 Dilya   (22.04.2011 10:46) [Izoh]
man uje siladan o'qb tayyorlab ko'rdm qo'yil manam Norin qiliwwi bilarkanman rahmate kottakon

0  
7 NOZA   (29.01.2011 22:27) [Izoh]
eshitgandim, kanday taerlanishini bilmas edim,rahmat taerlab kuraman

0  
6 zeboshka   (22.12.2010 08:42) [Izoh]
man xozir norin tayyorlamoqchiman o'xshasinda 1rinchi martta tayyorlashim

0  
5 moon264   (15.12.2010 00:01) [Izoh]
wirin 4iksa kerek!

0  
4 soliha09   (02.12.2010 15:21) [Izoh]
qaysi saytdan olganilaniyam tegiga yozib qo'yila.....

0  
3 Milasha   (22.11.2010 21:47) [Izoh]
habaribir uzimizani noringa etadigani yode. smile smile smile smile smile

0  
2 Xajra   (27.10.2010 16:46) [Izoh]
Zur ,rahmat egilarim keb ketdi . Qilaman I.A

0  
1 Moxira   (21.10.2010 13:48) [Izoh]
biggrin zur man norin qilishni bilmasim endi urganivoldim clap hands yahoo

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]