Tak, Medovik Yangi recept. Kerakli masalliqlar: 6 tuhum 350gr. shakar 150gr. un 250gr. margarin 7 katta qoshiq asal 0,5 katta qoshiq soda Krem uchun: 1 sgushenniy moloko 250gr. saryog' Kattaroq idishda 6tuhumni sarig'idan ajratib oqini ko'pirtirib olasiz va shakarni solib yana ko'pirtirasiz. Birma-bir tuhum sariqlarini qo'shib yana ko'pirtirasiz. Gazda past olovda erigan margarin, asal va soda aralashmasini qo'shasiz . Yahshilab aralashtirib, sekin asta unni sola boshlaysiz. Quymoqsifat hamir bo'ladi. Duxovkani 400'Fda list bilan qizdirib oling. Qizigan listga biroz un sepib hamirdan ozroq quying. Va duxovkaga hamir qizarguncha qo'ying. Qavatlar tez va shishib pishadi. 6 qavat chiqadi, shunga qarab hamiringizni ajrating. bu birinchi urinish: ikkinchi urinishim bu:
Eslatma: Hamir listga yopishadi, listdan ehtiyot bo'lib ajratish kerak. Listga yopishgan bo'laklarini ham ajratib olsangiz, ustini bezashga yaraydi. Menda birinchi sloy judayam yumshoq va listga yopishib qolgani uchun hamirimni qolganiga yana ozroq un qo'shvorib pishirdim. Va listga qolgan qavatlar uchun tagiga qog'oz qo'ydim. Shunisi ancha oson bo'ldi Sovugach, kremni surtib holodilnikka 2soatga qo'yib keyin kesib yeyavering. Yoqimlik ishtaha |