Умумий
рецепт бўйича тухум, шакар ва ун kўшиб бисквит хамирини тайёрланг.
Тайёр бўлган хамирни ёg суртилган формага солинг (хамир идишни 3/4 kисм
баландлигини эгаллаши керак), сўнгра 200˚ С гача kиздирилган духовкага
30-35 минутга kўйиб kўйинг. Тайёр бўлган бисквитни совутинг ва
порцияларга бўлинг.
Кивини ювинг ва пўстини олиб ташланг, 2-тасини юпkа паррак kилиб тўgранг, kолган 2-тасини эса йирик kирgичдан ўтказинг.
1.
kаймоkни шакар билан яхшилаб кўпиртириб аралаштиринг, тайёр бўлган
кремга kирgичдан ўтказилган кивини солинг ва xаммаси бир хил массага
айлангунча яхшилаб аралаштиринг. 2. Порцияларга бўлинган кивини усти ва ён kисмларни kаймоkли крем билан безанг. 3.
Пирожнийларнинг устига киви бўлакларини kўйинг ва устидан бисквит билан
ёпиб, яна kаймоkли крем суриб чиkинг. Ён kисмларига сурилган крем
устига яшил рангли кокос тайёkчаларини сепинг. Пирожний устидан эса киви
бўлакчаларини kўйинг ва уни устига олдиндан тайёрланган желени kуйинг
ва бир неча соатга совуk жойга kўйинг.
Эслатма: Рецепт
бўйича бисквитни разрыхлителсиз тайёрлаш жараёнида ёg ва майдаланган
сухари билан форманинг фаkатгина таг kисмини суриб ва сепиб чиkинг,
разрыхлитель ишлатилганда эса ёg ва майдаланган сухари билан идишнинг ён
kисмларини xам суришга тўgри келади.