Issiq shokolad judayam shirin va organism uchun foydali quyuq ichimlik xisoblanadi. Ushbu darsda uy sharoitida issiq shokolad tayyorlashni bilib olasiz. Kerakli anjom va maxsulotlar: Sirli idish Sbivalka yoki qoshiq Pichoq 1ta plitkalik shokolad 2 piyola sut Yarim choy qoshiq tuz Yalpiz yoki dolchin Yong'oq va mayiz O'z didingizga qarab qo'shimcha maxsulotlar qo'shsangiz bo'ladi Qadamba qadam maslahat Shokoladni yahshilab pichoqda to'g'rab maydalab chiqing. Ichimligimiz 80% shokolad va 20% sut yoki suvdan tashkil topishi kerak, lekin shokolad va sutni o'z didingizga qarab miqdorini ishlatsangiz bo'ladi. Gazga sirli idishni o'rta yoki pastroq olovda qo'yib, idishga sut quyamiz. Sut sal isigandan so'ng shokolad bo'laklari solinadi. Shokolad eriguncha sbivalkada yahshilab aralashitirib turiladi. Sut va shokolad moddalari aralashib ketkan bo'lsa gazni o'chirib, ta'mingiz va xohishingizga qarab yalpiz yoki dolchindan solasiz. Qo'shimcha Issiq shokoladga ozgina tuz ham solsangiz bo'ladi. Mayiz va yong'oqni maydalab qo'shsangiz issiq shokoladga yahshiroq ta'm beradi. Sirli idishni bo'shatishingiz bilan idishni tezda yuvib qo'ying shokolad bo'lakchalari tezda yuvilib ketadi. Shokolad ichimligidan lazzatlaning!