Категории раздела

O'zbek Filmlar

Seriallar

Multfilmlar

Konsertlar

Kliplar

MP3 Fayllar

Islamic

Yangiliklar

She'rlar

Hikoyalar

Quyuq Taomlar

Chet El Taomlari

Salatlar

Shirinliklar

Foydali Maslahatlar

Salomatlik Sirlari

Har-Xil

Kulgu

Поиск
Мини-чат
Календарь
«  Oktabr 2010  »
DuSeChPaJuShYa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Наш опрос
Saytga baho bering !
Hamma javoblar: 1448
Статистика

Главная » 2010 » Oktabr » 21 » DOLMA
13:09
DOLMA
Do'lma
11:11 Am
Do'lma
 
Kerakli masalliqlar:
-100gr yog'li qiyma
-100gr guruch
-1 bosh piyoz
-tuz,murch,zira
-tomat(qizartirish uchun)
-1 osh-qoshiq o'simlik yog'i
-Tok bargi.
 
Tayyorlanishi:
Piyozni mayda to'g'rab, barcha masalliqlarni aralashtiramiz. Tuzni ta'bga ko'ra solamiz,0.5 choy qoshiqdan ziravorlarni solamiz.
Tok bargi barra(svejiy) bo'lsa, undan bandlarini olib tashlab, ustidan qaytagan issiq suvni quyamiz, yumshagandan so'ng(1-2min) suvni to'kib tashlaymiz va tez sovishi barglarni orasini biroz ochamiz.
Agar tok bargi konservalangan yoki uzbda tayyorlanadigan baklajkaga solingan bo'lsa, uni shundoq yuvib yubirshni o'zi kifoya qiladi.
 
Tok bargini yoyamiz.
Qiymani barg kattaligiga qarab solamiz va uzunchoq shakl beramiz.
 
Tugishda 2 xil usuldan foydalansa bo'ladi:
1. Avval bargning yon tomonlarini ichkariga qayiramiz. So'ng bosh tomonini qayirib, keyin dumalatamiz.
   
2.Avval bargning bosh tomonini ichkariga qayiramiz. So'ngyon tomonlarini qayirib, keyin dumalatamiz.
      
 
Quruq qozonga tugilgan qismini pastga qaratib(barg ochilib ketmasligi uchun) yonma-yon terib chiqamiz. Judayam zich yoki orasi judayam keng bo'lmasligi kerak. Zichligidan yaxshi pishmay qolishi, orasi kengligidan barglar ochilib ketishi mumkin.
 
Ustki qismi suvdan chiqib ketmasligi uchun ustidan likopcha bilan yopamiz va masalliqni 1m balandlikda ko'madigan qilib suv solamiz va 1 chimdim tuz solamiz. Bu xolatda do'lma quruqroq bo'lib pishadi, shu suvga yana 0.5 piyolacha suv solsak do'lma suvliroq chiqadi. Ustki qismida suv qolmagandan keyin likopchani olib qo'yamiz. Do'lmani suvliroq bo'lishi hohlasangiz, likopchani olgan vaqtingizda kuzatsangiz, suv pastki qismida biroz qaynayotgan bo'ladi, shunda bitta do'lmadan olib yeb ko'ring, agar pishgan bo'lsa olovni o'chiring. Agar quruqroq pishsin desangiz ,suvi qolmaguncha(qozondan ozgina qisirlash ovozi eshitiladi) olovini o'chirmang.
 
Yoqimli ishtaha!
Категория: Quyuq Taomlar | Просмотров: 1285 | Добавил: Kelinchak | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 141 2 »
0  
14 MrIslombek   (27.02.2011 00:24) [Izoh]
cool

0  
13 MrIslombek   (27.02.2011 00:23) [Izoh]
happy

0  
12 MrIslombek   (27.02.2011 00:23) [Izoh]
surprised wink

0  
11 MrIslombek   (27.02.2011 00:23) [Izoh]
wink

0  
10 MrIslombek   (27.02.2011 00:23) [Izoh]
rahmat

0  
9 MrIslombek   (27.02.2011 00:23) [Izoh]
zoru

0  
8 MrIslombek   (27.02.2011 00:23) [Izoh]
wow

0  
7 NOZA   (29.01.2011 22:09) [Izoh]
rahmat,albatta ertaga kilaman,konservalangan tok bargi bor,yana bir bor rahmat

0  
6 ShaBnaM_Uz   (24.11.2010 16:23) [Izoh]
smile

0  
5 ShaBnaM_Uz   (13.11.2010 23:43) [Izoh]
Uzbda qilar edik Mmmm

1-10 11-14
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]