500g qiyma mol go’shti 2ta piyoz Yarim payola guruch tuz 6dona o’rtacha yoki 4ta katta bulg’or qalampiri Ta’bga qarab ko’katlar yoki murch
Sho’rvasiga 50gr o’simlik yog’i 6ta o’rtacha kartoshka 2ta sabzi 1 1/2suv 1 piyoz tuz Zabzavotli galina blanka kubikchasi yoki quritilgan ko’katlar va paprika, sho'rva hushta'm bolishi uchun
Qozonda qizigan yog’ga piyozni solib qizarguncha qovurib olinadi, ketidan sabzi solib biroz aralashtirib suv solinadi, qaynagan suvga g.blanka kubikini yoki quritilgan ko’katlardan va tuz, ketidan esa kartoshka bo’laklari solinadi. Sho’rva o’rtacha olovda qaynab turguncha urug’idan tozalangan bulg’or qalampirlariga go’sht+tuz+maydalangan piyoz, ko’kat va guruchli qiymani solib chiqamiz. Qaynayotgan sho;rvaga dolmalarni sekin solamiz va 20daqiqach o’rtacha olovda pishiriladi. Tayyor sho’rvani ustiga ta’bga qarab ko’kat va qatiq solib dasturhonga uzatiladi.