* 6 дона тухум, * 2 стакан ун, * 1 стакан крахмал, * 2 стакан шакар, * бир чимдим сода, * ванилин керак бўлади.
Тухумларни
чаkиб, оkини сариgидан ажратиб оламиз. Тухумнинг сариgини шакар билан
яхшилаб буталанади, унга тухумнинг оkини (бир донасини), ун ва крахмал
kўшиб аралаштирилади. Кейин аста секинлик билан kолган тухумларнинг
оkларини kўшиб яхшилаб аралаштирилади ва 200°C гача kизиган духовкада
пиширилади.
Крем kўйидагича тайёрланади:
100 г шоколадни сув буgда (на водяной бане) эритиб олинади, 5
чой kошиk kаймоk kўшилади. kолган kаймоk билан бирга бир ош kошиk шакар
пудраси аралаштирилади ва шоколадли массага kўшилади. Тайёр бўлган
бисквит нам сочиk устига kўйилади, сироп билан шимдирилади ва устига
крем суртиб, рулет шаклига келтирилади. Крем ўрнига турли хил мевали
джемлардан фойдаланса бўлади.
Assalomu aleykum * Nigora opa siropni qaynagan suvga shakar qo'shib tayorliysiz masalan yarim stakan suvga 5 osh qoshiq shakar solib aralashtirasiz keyin bizkvitga ozgina ozginadan surib chiqasiz buni qilishdan sabab krem surganizdan keyin shirinlinkni ichi quruq bo'lmasligi uchun. * Bizkvitni esyarim soat tusrin keyin olovni ozgina pat qilib yana 15 minut tursin keyin gazni o'chirin 5 daqiqadan keyin oling chunki agar pishganizdan keyin darov olseyz biskvit pasayib qoladi (otirib qoladi) Sizdan uzr so'riyman kech javob yozganim uchun