Категории раздела

O'zbek Filmlar

Seriallar

Multfilmlar

Konsertlar

Kliplar

MP3 Fayllar

Islamic

Yangiliklar

She'rlar

Hikoyalar

Quyuq Taomlar

Chet El Taomlari

Salatlar

Shirinliklar

Foydali Maslahatlar

Salomatlik Sirlari

Har-Xil

Kulgu

Поиск
Мини-чат
Календарь
Архив записей
Наш опрос
Saytga baho bering !
Hamma javoblar: 1448
Статистика

Главная » 2010 » Noyabr » 6 » Biskvit tayyorlash
00:24
Biskvit tayyorlash

Картинка 4 из 1319


Biskvit qolipning hajmiga qarab ozgaradi va asosan tuxumlar soni boyicha hisoblanadi. 6talik(6ta tuxumli), 9talik(9ta tuxumli), 12talik(12ta tuxumli) va hokozo. Biskvit tort uchun asos hisoblanadi va uning nomi biskvitli tort deb atalishi tort hamiri biskvitdan tashkil topganidandir.Siz oz qolipingizga moslab tuxumlar sonini tanlashingiz mumkin, 3talik,4talik,5talik va hkz

Masalliqlar(9talik qolip uchun):

-9ta tuxum (oqi va sarigi alohida)

-1.5stakan shakar

-1.5stakan un

-1/4choy-q soda

 

Tayyorlash:

Tuxum oqlarini maxsus kopirtirgichda yoki mixerda kopirtirib olamiz.
Tuxum kopigidan biroz olib yuqoriga teskari xolatda kotarganda umuman
oqib tushmasa, kopigimiz tayyor bolgan boladi
                                                                                                                                 
                                                                                                             
Shakarni 1 choy-qoshiqdan sekin-sekin solib, kopirtirshda davom
etamiz(har shakar solish oraligi 2-3marta aylantirishdan song).
Shakarni togri solinganligi belgisi, hamma shakar solgandan song
ham tuxum kopigi shishib turadi, suyilib ketmaydi.

                                                                                                                       

Unni elakda elab solamiz va judayam ehtiyotkorlik bilan aralashtiramiz.

                                                                                                                          

Oxirida  tuxum sarigini shudoqligicha(yoki aralashgan xolda) va sodani solib,
ehtiyotkorlik bilan aralashtiramiz.
 yoki 
 Qolip ostiga maxsus qogoz solib yoki margarin surib, masalliqni quyamiz va
160Cda 35-40daqiqa davomida pishirgich o'rta qismida pishiramiz.
Qoliplar ham ikki xil bolishi mumkin.
 yoki 
Pishganligini bilish uchun biror uzun narsa tiqib ko'ramiz, agar shu narsa quruq chiqsa
demak biskvitimiz pishgan bo'ladi
                                                                                            
  

Maslahatlar:

1.Tuxum oqi yaxshi kopirishi uchun:

a.       idishda yog yuqi bolmasligi kerak

b.      tuxum sovutgichda sovutilgan bolishi lozim

c.      kopirtirish jarayoni shamol esib turgan joyda bolmasligi kerak

d.      kopirtirishda harakat bir yonalishda(faqat ongga aylantirish yoki chapga) bolishi kerak.

2.Tuxum oqini kopirtirayotganingizda, kopirtigich tovushiga etibor qiling(agar u qolda qilinadigan kopirtirgich bolsa albatta), agar qattiq tovuq chiqayotgan bolsa, demak siz tuxum oqi bn idishga ham qattiq uryapsiz, bundan qolingiz tez ogrib qolishi mumkin, shu sababli faqat tuxumni ozini aylantirib, idishda ovoz chiqishini kamaytirishga harakat qilsangiz yaxshi.

3.Biskvitni pishirishdan avval 50gr saryogni eritib solib, oddiy pirog sifatida yeyishingiz ham mumkin.

Категория: Shirinliklar | Просмотров: 3640 | Добавил: Superka | Рейтинг: 2.7/6
Всего комментариев: 3
0  
3 lola   (30.11.2011 16:58) [Izoh]
o'zi shuni kutayotgan edim, raxmat kottakon

0  
2 shairka   (08.01.2011 19:12) [Izoh]
Salom qizla, bu biskvitni mikravalnovkadayam qilsa bo'ladimi etvorongla iltimos.

0  
1 moon264   (15.12.2010 17:54) [Izoh]
koriniwidan yomonga ohwamidiu... lek baribir rahmat

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]