Maslani eritib sovitiladi. formni masla bn yo´g´lanadi va duhobkani 175°C ga yoqib quying. Apelsini yuvib postini qirg´ichdan chiqariladi. Tuxum bn shakarni miksirlanadi och rang bulguncha va unga qirg´ichdan chiqarilgan apilsin posti bn bakpulverni qoshib aralashtiriladi. To´q shokaladni mayda qilib torg´ab tuxum aralashmasiga eritilgan masla bn qoshib miksirlanadi.Va formga hamirni quyib duhobkaga 40-45 minutga qoyiladi. duhobkadan olingandan keyin pirog 10 min sovib turishi kere undan keyin formdan olib biror idishga qoyilib bezatilishi mumkin.( pirog 10 min tursa yetadi aniq sovishi shart emas). SHokaladni bezash uchun eritiladi issiq suv ustida yoki mikroda. Eritilgan shokaladni pirogga surtiladi va kubik shaklida torg´algan apelsinlarni ustidan sepiladi.Pirog uy havosida toliq soviguncha turiladi. (sovigandan keyin haladelnikga qoyish mumkin agar usha vaqtda yeyilmaydigan bolsa albatta.)
arzimaydi shirina agar iloji busa pasidagi rasimlarniham chiqara olasmi? chunki unda qanday qilinishlari bor edi osonroq bular edi receptga shunish ushanda