Masalliqlar: -2ta tovuq qanoti -2 chimdim tuz -qovurish uchun yog’ Sous uchun: -1ta qirg’ichdan o’tkazilgan piyoz -1bo’lak sarimsoq -2osh-q ketchup -1osh-q chili sousi(yoki achchiq tomat) -1chimdim tuz -1chimdim shakar -1chimdimdan ziravorlar -1osh-q oliv yog’i(yoki oddiy o’simlik yog’i) Tayyorlash: Tovuq qanotchalarini marinovka qilamiz Quidagi usuldagi marinovka asosan tovuqni barbekyu(barbecue)-cho’gda tovuq pishirish, maxsus
pishirgich(oven,duxovka)larda pishirish uchun mo’ljalangan.
Masalliqlar(3ta tovuq oyog’i uchun): -4 osh-q qatiq -2 osh-q uksus -1choy-q(ta’bga ko’ra) tuz -1choy-q shaker -1osh-q o’simlik yog’i -1chimdimdan ziravorlar(zira.kashnich,achchiqlar) -2 bo’lak mayda to’g’ralgan sarimsoq Tayyorlash: Tovuq oyoqlarini son qismini kesib chiqamiz(marinovka yaxshi shimilishi uchun). Hamma masalliqni ketma-ket solib, ular tovuqqa syaxshi ingishi uchun qo’limiz
bilan yaxshilab aralashtiramiz. Biror chuqur idishga hammasini solib, ustini zich qilib polietelen(kleyonka) bilan yopamiz(qopqoq bilan emas) va sovutgichga
kamida 4 soatdan 12 soatgacha qo’yamiz.(qancha ko’p tursa shuncha yaxshi singadi). Tovuqni pishirishdan avval ostiga yig’ilib qolgan marinovka suvi bilan yana bir bor aralashtirib yuborish kerak.
Vaqt o’tgach, qanotchalarni maxsus qog’oz bilan quruq qilib suvini artib olamiz. Qizigan yog’da qizartirib pishirib olamiz. Sousni tayyorlash: Avval piyozni yog’da biroz qovurib, so’ngra sarimsoqni mayday to’g’rab solamiz va ketidan qolgan masalliqlar(ketchup+chilisousi+tuz+shaker+ziravorlar)ni solib,aralashtiramiz va 3daqiqa qaynatamiz. Tovuq qanotchalarini sous issiqligida solib, aralashtirib olamiz va likopchalarga tortamiz. |