* 6 дона ўртача катталигидаги яшил олмалар (900 г); * 2 ош kошиk маргарин ёки сариё; * 100 г xамда 2 ош kошиk шакар; * 3 та тухум; * 175 мл. сут; * 90 г. ун; * Чой kошиk учида сода, ванилин.
Олмаларни
пўстидан ва ичидан тозалаб олинади. xар бир олмани саккиз бўлакларга
бўлинади. Тавада маргарин ёки сариё билан бирга 100 г шакар, 60 мл сувни
kиздирилиб, ўртача оловда kайнатилади ва бўлакларга бўлиб олинган
олмаларни солиб, гоx-гоxида аралаштирилиб турилади (тахминан 15 минут
ёки олма бўлаклари тилла рангга киргунга kадар, шакарли масса эса
kуюkлашгунча).
Шу билан бир kаторда тухумларни эмалланган идишга
чаkиб солинади, kолган икки ош kошиk шакар kўшилади ва махсус тухум
бўлагич асбоб билан буталанади, кетидан сут, ун, таъбга кўра туз, сода,
ванилин kўшилади. Тавадаги олмали масса тайер бўлгандан кейин устига
тухумли масса kўшилади ва 220С да kизиб турган духовкада чамаси 15 минут
пиширилади (Шарлотка ишиб, тилла рангга киргунга kадар).