Главная » 2011»Dekabr»27 » “Tipratikan ” nonushtasi " Qilishga Urunib Ko´ringchi "
02:26
“Tipratikan ” nonushtasi " Qilishga Urunib Ko´ringchi "
Masalliqlar:
· Pishirilgan kolbasa yo'ki qattiq pishloq bo'lakchalardan ham tayyorlash mumkin.
· Mevalar (ryabina) yo'ki boshqasi
· Tishkavlagich
· Bezak uchun ko'kat shoxchalari
Tayyorlanishi:
1) pishirilgan kolbasa bo'lakchalarini ikkiga buklaymiz, uni ham uchga garmoshka shaklida buklaymiz.
2) buklangan garmoshka bo'lakchalarni uchtasini tishkavlagach bilan birlashtiramiz. Bular bo'lajak tipratikanning asosi bo'ladi.shunday shakllardan beshtasi kerak bo'ladi.
3) tishkavlagich bilan mustahkamlangan yarim tayyor mahsulotni aylananing ¾ qismi shaklida terib chiqamiz. Qolgan ikki qimini qomatning tepa qismini yasaymiz.
4) bir bo'lakni teng ikkiga bo'lamiz, konus shakliga keltiramiz va unda tipratikonning burnini tayyoralaymiz
Tayyor tipratikanning shaklini mevalar va ko'katlar bilan likopcha ustida bezatamiz. Tipratikanimiz tannavul qilishga tayyor.