massaliqlar
320-350gr un
250gr shakar (50 gr alohida)
razrihlitel-1,5 choy qoshiq
ozgina vanilin
1 choy qoshiq dolchin
1 osh qoshiq qatiq
2 osh qoshiq sut
2 osh qoshiq salat yog'i
55 gr saryog' ( eritib qo'yamiz)
4 ta tuhum
1 piyola djem (maniki apelsin djemi) hohlaganilacha olishila mumkun quyuq bolishi kerey
3 ta olma, qalin parrak qilib kesib chiqamiz
tayorlash:
3
ta tuhumni oqidan sarig'ini ajratamiz, 4 chi tuhumni, tuhum sariqlariga
qo'shamiz. tuhum oqini chetga olib qoyamiz, sariqlariga 200 gr
shakarni, vanilinni, qatiq, sut, salat yog'i va eritilgan saryoqni solib
mixerda aralashtiramiz. boshqa idishda un+ razrihlitel+ dolchinni
aralashtiramiz, va tuhumli massaliqni unga solamiz, mixerda
aralashtiramiz, smetanadan sal quyuqroq chiqadi. formamizga ozgina suv
sachratib pergamentni qog'oz( pishiriq qogozini) yoyamiz, ustiga hamirni
quyib tekislab chiqamiz.
Uploaded with
ImageShack.us
hamirni ustiga mana bunaqa qilib djemni solamiz,
Uploaded with
ImageShack.us
va ustidan olmani terib chiqamiz.
Uploaded with
ImageShack.us
duhovkani
yoqamiz, qizigunicha massalig'imiz hona haroratida turib tursin, endi
tuhum oqlari qoludi ushani olib 50 gr qolgan shakar bn bezze qilib
ko'pirtiramiz, va mana bunaqa qilib olmani ustiga srtib chiqamiz.
Uploaded with
ImageShack.us
duhovkada 1chi pastini yoqib ( past olovda) 30 min pishirib, keyin teppadini past qilib yoqib 20 minut pishiramiz.
Uploaded with
ImageShack.us
sovuganidan keyin kesamiz pirog tayyor!
Uploaded with
ImageShack.us
juda mazzali hammaga tavsiya qilaman!