Италянча товук гуштиЗарур масалликлар: 2 булак товук гушти, 200 гр. пишлок, 150 гр. дудланган колбаса, 1/3 чой кошик мускат енгоги, 2 ош кошик усимлик ёги, 2 та кизил булгор калампири, майонез, бир бог кукпиёз, туз, мурч.
Тайёрланиши: 1. Ювилган товук гуштини когоз сочикда куритиб, бироз уринг. Туз, мурч, мускат ёнгоги сепиб, хар бир томонини 4 дакикадан ёгланган товада ковуринг. Фольгага ураб, иссик жойга куйиб куйинг. 2. Булгор калампирини халкалаб, дудланган колбасани эса туртбурчак шаклда тугранг. Колбасани майонез билан аралаштиринг. 3. Товук гуштини товага жойланг. Устидан колбаса билан майонез аралашмаси ва булгор калампирини солинг. Юзига пишлок сепиб, 180 даража киздирилган газ печига 15-20 дакикага куйинг. |