turli ko'katlar ishlatsangiz mazali bo'ladi (ukrop,kashnich va hkz)
Tayyorlash:
- Avvalo gulkaramni sho'r suvda qaynatib pishirib olamiz,
- Qiymani piyoz b-n yog'da chala pishirib olamiz, kerakli miqdorda tuz ham solamiz.
- Gulkaramni mayda to'g'rab, tuxum bn aralshtiramiz.
- Qozonga 50grcha saryog' solammiz (yoki ozgina o'simlik yog'i), keyin boyagi chala pishgan qiymaning yarmini, ustidan gulkaramning yarmini va zelenning yarmini solib, shu ketma-ketlikni yana takrorlaymiz va ustidan to'g'ralgan pomidorni, ustidan pishloq sepamiz (pishloq taxmninan masalliq yuzni o'rtacha ko'mishi kerak, jaa ko'p ham emas, kam ham emas).
- Olovni yoqib, osh dimlaydigan olovda 20min dimlaymiz (20mindan oshirmang, bo'lmasa pizzaning tagi kuyishni boshlaydi)
Bu taomni issiqligida ham, sovuqligida ham yeyish mumkin. Man bu yerda keltirganim standard formasi, manda qo'ziqorin, yoki baqlajon bo'lsa ozgina qovurib olib, pizzaga yarim-yarim ketma-ketlikda qo'shaveraman,mazasini yaxshi qiladi.Lekin bolgarskiy qo'shmang, mazasi o'zgarar ekan, manga yoqmadi to'g'risi.
Aytgancha, go'shtni tuzi, gulkaramning tuzi bor bo'lgani uchun tuzni oxirida oz miqdorda, faqat pomidor uchun qo'shamiz, ko'p qo'shmang, sho'r bo'p qolishi m-n, misol uchun man yarim choy qoshiqdan ham kamroq solaman.
Yoqimli ishtaha!