Ketadigan masalliqlar: 250 margarin, 1 ta smetana, 0,5 qoshiqcha soda 1 stakan yong'oq 1 stakan mayiz, 1 ta tuxum, 1 stakan shakar
Tayyorlanishi: 1
ta margarin (xona haroratida eritilgan, aniqrog'i yumshagan) va smetana
aralashtirilib ustiga 0,5 qoshiqchada soda va un qo'shib hamir
qilinadi. Hamir qo'lga yopishmidigan bo'lishi kere Kn tayyor hamirni 4 gami 5 ta bo'lakkami bo'lib ozgina tindirib qo'yamiz (15-20 minut).
Nachinkasiga: 1 stakan yong'oq va 1 stakan mayiz, 1 ta tuhum va 0,5 stakan shakar (yoki tuxum, yong'oq va 1 stakan shakar ham bo'laveradi. Mayiz qo'shilsa 0,5 stakan shakar qo'shiladi) Mayiz bn yong'oqni sal maydalab ustidan tuxum qo'shamiz. Va ustidan shakar aralashtiramiz.
Hamirlarni rasmda ko'rsatganimdek uzun to'rtburchak shaklida yoyiladi va uzunasiga 3 sm kenglikda kesib chiqiladi Bir burchagiga nachinkani solib rasmda ko'rsatilganidek o'raladi.
taxminan 30 minut cha o'rta olovda pishadi Pishishi bn gazdan olib pudraga belanadi (sovib qosa pudrani omidi )
P.S. Pishgan hamir uncha qizarmidi, sal qizaradi xolos
Raxmat Shirina men ham tayyorlab ko'rdim lekin margarin va smetanaga qorilgan uchun xamir yoyish ham buklash ham juda mushkul chunki darrovda ezilib qoladi Xamiriga yanam biron narsa qo'shish kerakmi deymanda yoki man o'zim o'xshata olmadim shekilli
Assalomu aleykum Samira opa menimcha unini kam solgansiz. smetana bilan margarinda qorilgan hamir mega yoqadi yoyish ham buklash ham oson bo'ladi man pesochniy (o'zbekchasini bilmiyman :shy:) chiqadi. Opa Hamr qorayotganizda undan sal ko'proq soling hammasi zo'r bo'ladi menga shu shirinlik possa yoqadi mazzalik chiqadi men tayyorlab turaman tez tez