Категории раздела

O'zbek Filmlar

Seriallar

Multfilmlar

Konsertlar

Kliplar

MP3 Fayllar

Islamic

Yangiliklar

She'rlar

Hikoyalar

Quyuq Taomlar

Chet El Taomlari

Salatlar

Shirinliklar

Foydali Maslahatlar

Salomatlik Sirlari

Har-Xil

Kulgu

Поиск
Мини-чат
Календарь
Архив записей
Наш опрос
Saytga baho bering !
Hamma javoblar: 1448
Статистика

Главная » 2011 » Yanvar » 21 » Tahinili non (Tahini ekmek)
07:45
Tahinili non (Tahini ekmek)
Tahini - sedana urug'i pastasi(sesame seed paste). Tahini o'rta sharq davlatlari taomlarida va turk ovqatlarida uchrab turadi. Mazasini holvaga o'xshatdim. Tahini Hummus nomli taomning asosiy tarkibiga kiradi. Bundan tashqari tahinidan non ham qilsa bo'lar ekan, shuni urinib kordim. Receppt Binnurning Turk taomlari kitobi saytidan olingan.
 
Masalliqlar:
Xamiriga:
-1 st sut( 1st=200 ml)
-3 osh-q saryog'
-3 st un
-1,5 choy-q xamirturush (instant dry yeast)
-2 0sh-q shakar
 
Nachinkasi:
-1 st tahini(sesame seed paste)
-1 st shakar
 
Tayyorlanishi:
-Sutga saryog'ni solib mikroto'lqinli pechda 2 minutga yoki gazgaqo'yamiz. Pechdan yoki gazdan olib bitta aralashtirib yuboramiz.
                                                                                                 
                                                                                                 
-Tog'orachaga un solib, qoshiqda 2ta chuqurcha qilamiz, biriga xamirturush, boshqasiga shakar solamiz. Chuqurchalarni un bilan qoplab, tog'orachaning o'rtasidan unni chetga surib, o'rtasida kattaroq chuqurcha qilamiz.
                                                                                                 
                                                                                                 
-Sut+saryog'li aralashmani tog'orachaga solamiz, avval qoshiqda aralashtiirb turib, keyin qo'limizda xamir qoramiz. Xamir yumshoqligi o'rtacha, biroz qo'lga yopishadigan qilib qoramiz. (Un kamlik qilsa ozgina qo'shimcha sepish mumkin). Ustiga sellofan yopib, yana issiqroq narsa bilan o'rab, 2-3 soatga oshishga qo'yamiz.
                                                                                                  
                                                                                                 
-Nachinka masalliqlarini yaxshilab aralashtiramiz.
                                                                                                 
-Oshgan xamirni olib, stolda uzunchoqroq shaklga kirguncha yumalatamiz. Xamirni 4 qismga kesib olamiz.(Agar 250 ml lik stakanda o'lchab xamir qorgan bo'lsangiz, 5 qismga kesib olganingiz ma'qul). Xamir qo'lga yopishaversa, qo'limizni ozgina yog'lab olamiz. Har bir bo'lakni dumaloq yoyib olamiz.
                                                                                                
                                                                                                
-Yoyilgan xamirga nachinkani suramiz.
                                                                                                
-Ruletga o'xshab o'rab, 30 minutga tindiramiz.
                                                                                                 
-Tingan ruletlarni ikki uchidan ushlab cho'zish uchun tortamiz.. Boshlang'ich uzunligidan kamida 2 barobar uzunroq bo'lishi lozim. Cho'zilgan ruletni mana bunday o'rab, qog'oz folgali listga teramiz. 10 minutga tinishga qo'yamiz. Tingach, yuziga tuxum oqi surtib, 200C qizdirilgan elektr duxovkaga 20 minutga yoki usti qizarib, noni ko'tarilguncha qo'yamiz. Bulochkasimon non tayyor.
                                                                                                 
Категория: Shirinliklar | Просмотров: 694 | Добавил: shirina | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 2
0  
2 Ojar_qizcha   (21.01.2011 22:17) [Izoh]
rahmat chef

0  
1 Angeloza   (21.01.2011 13:40) [Izoh]
Raxmat Shirina

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]