Категории раздела

O'zbek Filmlar

Seriallar

Multfilmlar

Konsertlar

Kliplar

MP3 Fayllar

Islamic

Yangiliklar

She'rlar

Hikoyalar

Quyuq Taomlar

Chet El Taomlari

Salatlar

Shirinliklar

Foydali Maslahatlar

Salomatlik Sirlari

Har-Xil

Kulgu

Поиск
Мини-чат
Календарь
Архив записей
Наш опрос
Saytga baho bering !
Hamma javoblar: 1448
Статистика

Главная » 2011 » May » 22 » Shokolodniiy Kapriz.
19:19
Shokolodniiy Kapriz.
Assalamu Alaykum
Shokolodniiy Kapriz.

Masalliqlar.
Hamriga:
3 ta tuhum
1 st shakar
3 osh qoshiq asal
1 osh qoshiq soda
2 osh qoshiq kakao
100 gr margarin.
4-5 st un.

Kremiga:
500 grsut (0'5 L)
1 st shakar
2 ta tuhum
1 osh qoshiq un
2 osh qoshiq kakao
100 gr sl masla.

100-150 gr shokolodga.3-5 osh qoshiq sut,50 sr masla solib mikravalnovkaga solamiz.Yoki vadinoy banya qilamiz.
Yoki .
4 osh qoshiq shakar 4 osh qoshiq kakao,4 osh qoshiq smitana ko'pirtiramiz.

Tayyorlash.Hohlovchilar avval kremini tayyorlab qo'yadi Sovib turish kk.

HamrTayyorlanishi.
 Avval gazga suv qo'yamiz qaynab tursin.Vadinoy banya qilishga.
idishga tuhum shakar,soda,asal. solib hammasi yahshilab aralashtiriladi.Va qaynagan suv ustida idishimiz bn solamiz 15 minutlarda hamr 2 barobarga ko'payadi Va ko'pik qoliga keladi.

Ko'pirib chiqqach margarinni solib qo'yamiz.

margarin eriydi keyin suvdan olamiz va kakaoni solib yahshlab aralashtiramiz.

Keyin unni solib yumshoq hamr qoramiz.Hamr sal turib qatishib ketadi shuni hisobga olilar. Yumshoqroq qililar.4 st un ham yetishi mumkin.
Tayyor hamrni 6 bo'lakk abo'lamiz.Yoyamiz va pishiramiz.Pishib chiqqach issigida chekalarini kesib olamiz. Biror tovoqni bostirib kessa bo'ladi.


Kremni tayyorlash.
Qaynatishga moslashgan idishda,sut ,tuhumni aralashriramiz.Alohida quruq idishga shakar,kakao,unni solib aralashtiramiz.Va sutimizga qo'shib hammasini yahshilab atalashtiramiz.Kakao va un qumoq-qumoq bo'p qolishi mumkin.Shuning uchun oldin shakar bn aralashtirib olgan yahshi.Men hammasini sutga solib qilaverdim Keyin yahshilab purjinka bn ko'pirtirib yubordim..Keyin o'rta oovda qaynatamiz.Kovlab turish kk bo'lmasa tagi oladi.


Qaynab chiqqach. maslani solamiz sovutishga qo'yamiz.


Masla erigandan keyin yahshilab atalashtirilganidan keyin Kremimiz silliq yaltiroq bo'ladi.
Krem sovugandan keyin Tayyor kulchalarni ustidan surtib chiqamiz.Receptida har qavatga krem ustidan yong'oq sepiladi.Men sepmadim.

Hamma qavatini qo'yib bo'lgandan keyin eng tepasini kremlamasdan qoldirdim.Ustiga glazur tayyorlab quyamiz.
Ustidan hohlagandaqa qilib bezash mumkin. Glazurni ustidan oq kremdan nuqtachalar qilib chiqib keyin uni uchlik cho'pak yordamida yurakchaga o'hshatib o'rtasidan chiziq tortib chiqdim. Bu bitta idea.

Hohlovchilarga mana bunaqasi ham bor.

Bu esa yurakli qolpda pishirilgan.Yoki yurak shaklda kesilgan  hamrlari.

Keyin yumshaganidan keyin kesib yeyaveramiz..Juda ham yumshooq bo'ladi.
Категория: Shirinliklar | Просмотров: 1429 | Добавил: shirina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 5
0  
5 MADINKA   (11.07.2011 08:02) [Izoh]
juda zur

0  
4 panera   (24.05.2011 07:12) [Izoh]
KOTTAKON RAHMAT QULIZ DARD KURMASIN

0  
2 Komila   (24.05.2011 01:06) [Izoh]
Robiya tortizga gap yo'

0  
3 shirina   (24.05.2011 01:28) [Izoh]
Robiya kim confused Nima bo'lganda ham yoqqanidan hursandman kiss

0  
1 Mushtariy   (23.05.2011 17:49) [Izoh]
Rahmat kattakon

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]