Категории раздела

O'zbek Filmlar

Seriallar

Multfilmlar

Konsertlar

Kliplar

MP3 Fayllar

Islamic

Yangiliklar

She'rlar

Hikoyalar

Quyuq Taomlar

Chet El Taomlari

Salatlar

Shirinliklar

Foydali Maslahatlar

Salomatlik Sirlari

Har-Xil

Kulgu

Поиск
Мини-чат
Календарь
Архив записей
Наш опрос
Saytga baho bering !
Hamma javoblar: 1448
Статистика

Главная » 2011 » May » 9 » Olmali va djemli pirog
12:55
Olmali va djemli pirog
massaliqlar
320-350gr un
250gr shakar (50 gr alohida)
razrihlitel-1,5 choy qoshiq
ozgina vanilin
1 choy qoshiq  dolchin
1 osh qoshiq qatiq
2 osh qoshiq sut
2 osh qoshiq salat yog'i
55 gr saryog' ( eritib qo'yamiz)
4 ta tuhum
1 piyola djem (maniki apelsin djemi) hohlaganilacha olishila mumkun quyuq bolishi kerey
3 ta olma, qalin parrak qilib kesib chiqamiz
tayorlash:
3 ta tuhumni oqidan sarig'ini ajratamiz, 4 chi tuhumni, tuhum sariqlariga qo'shamiz. tuhum oqini chetga olib qoyamiz, sariqlariga  200 gr shakarni, vanilinni, qatiq, sut, salat yog'i va eritilgan saryoqni solib mixerda aralashtiramiz. boshqa idishda un+ razrihlitel+ dolchinni aralashtiramiz, va tuhumli massaliqni unga solamiz, mixerda aralashtiramiz, smetanadan sal quyuqroq chiqadi. formamizga ozgina suv sachratib pergamentni qog'oz( pishiriq qogozini) yoyamiz, ustiga hamirni quyib tekislab chiqamiz.


Uploaded with ImageShack.us

hamirni ustiga mana bunaqa qilib djemni solamiz,


Uploaded with ImageShack.us

va ustidan olmani terib chiqamiz.


Uploaded with ImageShack.us

 duhovkani yoqamiz, qizigunicha massalig'imiz hona haroratida turib tursin, endi tuhum oqlari qoludi ushani olib 50 gr qolgan shakar bn bezze qilib ko'pirtiramiz, va mana bunaqa qilib olmani ustiga srtib chiqamiz.


Uploaded with ImageShack.us

 duhovkada 1chi pastini yoqib ( past olovda) 30 min pishirib, keyin teppadini past qilib yoqib 20 minut pishiramiz.


Uploaded with ImageShack.us

 sovuganidan keyin kesamiz pirog tayyor!


Uploaded with ImageShack.us

juda mazzali hammaga tavsiya qilaman!
Категория: Shirinliklar | Просмотров: 767 | Добавил: shirina | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]